"`html
פיתה במחבת ללא שמרים – מתכון מגניב שלא תרצו לפספס!
תארו לעצמכם את התמונה: אתם נכנסים למטבח, מתהדרים בתחושת מאסטר שף. ריח האוכל מציף אתכם, ובמרכז השולחן מונח סיר חם עם פיתות ביתיות שהכנו בעצמכם. עכשיו תוסיפו לזה את התחושה המדהימה של הכנה מהירה וללא שמרים. מדהים, נכון? פיתה במחבת ללא שמרים היא כל כך ממכרת ומאפשרת לכם להרגיש ממש כמו סבתא באפייה, עם טוויסט עכשווי. אתם לא תאמינו כמה זה מהיר, מושלם ובריא!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מגישים: 6 פיתות
הרכיבים הדרושים
הפיתה הזו מתאימה לכל אחד ואחת עם כל מה שיש בבית. השילוב של המרכיבים הפשוטים יוצר תוצאה שאתם לא תעלו על דעתכם!
- 2 כוסות קמח כוסמין (או קמח רגיל)
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית בזיליקום מיובש (או כל תבלין שאוהבים)
- שיבולת שועל לקישוט (אופציונלי)
אם אתם טבעוניים, אתם יכולים להחליף את שמן הזית בשמן קוקוס או כל שמן אחר שברשותכם. יש טבליות של קמח תפו”א המיועות לאנשים רגישים לגלוטן, כך שאפשר לשדרג גם עם קמח תפו”א.
שלבי ההכנה
הנה מגיע החלק הכי מעלף – השלבים פשוטים ביותר, ומבטיחים לכם שהתהליך יהיה קל כמו עוגה (או פיתה, במקרה הזה).
- בקערה גדולה, נערבב את הקמח, מלח, סודה לשתייה ובזיליקום.
- נוסיף את המים הפושרים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהקמח סופג את הנוזלים.
- נוסיף את שמן הזית ונמשיך ללוש עד שהבצק מתאחד.
- נשאיר את הבצק התפוס בניילון נצמד למשך 10 דקות לנוח.
- לאחר הנוחה, נלחץ קלות על הבצק ונחלק אותו ל-6 כדורים שווים.
- נפרוש כל כדור עם מערוך עד לקבלת צורת פיתה בעובי דק.
- נחמם מחבת שטוחה עם טיפת שמן על חום בינוני.
- נניח פיתה אחת במחבת, נטגן במשך כ-2-3 דקות מכל צד עד שהפיתה מתנפחת ומשחימה קלות.
- נוציא את הפיתה מהמחבת ונניח על רשת לצינון. נמשיך עם שאר הפיתות.
- לסיום – להניח את הפיתות על צלחת, להוסיף תוספות אהובות וליהנות!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אז מה אפשר להוסיף או לשדרג? כל מה שתרצו! במקום בזיליקום, אפשר להוסיף עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או אורגנו; לקשט בעשבי תיבול קצוצים או שומשום. אם אתם אוהבים מתוק, אפשר גם להוסיף סוכר או דבש לבצק – והמתכון הזה עומד להיות אגדי!
אל תשכחו לשחק עם התוספות שלכם; חומוס, טחינה, ירקות קלויים, או אפילו עוף מתובל – הכל הולך!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את הפיתות? כן, אפשר לשמור אותן במיכל סגור במקרר עד שלושה ימים. אם תקפיאו אותן, הן יישארו רכות ונעימות גם לאחר ההפשרה.
האם המתכון כשר? בהחלט! כל המרכיבים כשרים, והמתכון מתאים גם לשבת ולחג.
מה אם אין לי קמח כוסמין? תוכלו להשתמש בקמח חיטה לבן או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן – התוצאה תהיה נהדרת!
האם חייבים להשתמש במים פושרים? מים פושרים עוזרים לבצק להתפתח בצורה מיטבית. אם אין לכם מים פושרים, מים רגילים יעשו גם עבודה, פשוט תערבבו טוב יותר.
מה אם אני רוצה פיתות מתוקות? יופי, אפשר להוסיף סוכר או דבש לבצק ולהגביר את המינון לדברים מתוקים, כמו קקאו או קינמון.
האם אפשר להשתמש בגרסה בצבעים? בהחלט! הוספת פודרה צבעונית כמו ספירולינה או פודרה פירות יכולה לשדרג את המראה של הפיתה במסיבה.
מה עושים אם הבצק יבש מדי? במקרה זה הוסיפו מעט מים בשלבים כדי להגיע למרקם הרצוי. כמו שאומרים – הרבה מים עושים טוב.
האם הפיתות נשארות רכות אחרי הכנה? בהחלט! ברגע שתשמור אותו בכלי סגור אחרי שהתקררו באופן מוחלט, הפיתות יישארו רכות ונעימות.
אפשר להכין את זה מראש? כן, ניתן להקפיא פיתות מוכנות, לשם כך יש לעטוף היטב בניילון נצמד ולציין תאריך.
מה אפשר לשלב בפיתות הללו? בפיתות אפשר לשלב כל תוספת שאתם אוהבים – חומוס, טחינה, סלטים או בשרים. הכל סופר טעים!
וכמובן, אם נהניתם מהממתק הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! כך תוכלו לשתף את האהבה שלכם לאוכל טוב עם כולם!
"`